Recepty

Recept na zemiaky

Pečenie týchto zemiakov pri vysokej teplote zabezpečí, že budú zvonka chrumkavé. Potom sa na konci pridá trochu vývaru, aby zemiaky absorbovali tekutinu a vnútro bolo mimoriadne vlhké.

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov, ošúpané a nakrájané na 1 cm plátky
  • 2 lyžice rozpusteného masla
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžičky nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1 lyžička nasekaného čerstvého rozmarínu
  • 3/4 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky mletého korenia
  • 1 šálka zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 5 strúčikov cesnaku, olúpaných a roztlačených

Postup

  1. Rošt umiestnite do hornej tretiny rúry, ktorú predhrejte na 260 °C.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte zemiaky, maslo, olej, tymián, rozmarín, soľ a korenie.
  3. Uložte ich do jednej vrstvy v kovovom pekáči s rozmermi (nepoužívajte sklenenú misu, ktorá by sa mohla rozbiť.)
  4. Pečte, raz otočte, kým nezhnednú, približne 30 minút.
  5. Do pekáča opatrne pridajte vývar a cesnak.
  6. Pokračujte v pečení, kým sa väčšina vývaru nevstrebe a zemiaky veľmi nezmäknú, približne ďalších 15 minút.
  7. Servírujte horúce.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang