Pečenie týchto zemiakov pri vysokej teplote zabezpečí, že budú zvonka chrumkavé. Potom sa na konci pridá trochu vývaru, aby zemiaky absorbovali tekutinu a vnútro bolo mimoriadne vlhké.
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov, ošúpané a nakrájané na 1 cm plátky
- 2 lyžice rozpusteného masla
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 lyžičky nasekaného čerstvého tymiánu
- 1 lyžička nasekaného čerstvého rozmarínu
- 3/4 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky mletého korenia
- 1 šálka zeleninového alebo kuracieho vývaru
- 5 strúčikov cesnaku, olúpaných a roztlačených
Postup
- Rošt umiestnite do hornej tretiny rúry, ktorú predhrejte na 260 °C.
- Vo veľkej mise zmiešajte zemiaky, maslo, olej, tymián, rozmarín, soľ a korenie.
- Uložte ich do jednej vrstvy v kovovom pekáči s rozmermi (nepoužívajte sklenenú misu, ktorá by sa mohla rozbiť.)
- Pečte, raz otočte, kým nezhnednú, približne 30 minút.
- Do pekáča opatrne pridajte vývar a cesnak.
- Pokračujte v pečení, kým sa väčšina vývaru nevstrebe a zemiaky veľmi nezmäknú, približne ďalších 15 minút.
- Servírujte horúce.