Recepty

Recept na omeletu

Touto francúzskou technikou pripravíte omeletu so zlatistým povrchom, mäkkým vnútrom a množstvom aromatických chutí. Je to naozaj ten najlepší recept na omeletu, aký si len viete predstaviť.

Ingrediencie

  • 2 vajcia
  • 1/8 lyžičky soli
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 1/2 lyžičky vody
  • 1/2 lyžice masla
  • 1/4 šálky strúhaného syra, ideálne po 2 lyžiciach strúhaného čedaru a parmezánu

Postup

  1. V malej miske rozšľahajte vajcia.
  2. Vidličkou ich intenzívne vyšľahajte spolu so soľou, korením a vodou.
  3. Rozohrejte malú panvicu s nepriľnavým povrchom na mierne nižšom stupni, pričom rukoväť panvice musí smerovať k vám.
  4. Pridajte maslo a otáčajte panvicou, aby sa úplne roztieklo.
  5. Počkajte, kým sa maslo nezačne peniť s veľkými bublinami, ale ešte nezhnedne, a potom prilejte vajcia.
  6. Keď sa po 10 až 15 sekundách začne tvoriť koža, pridávajte syr (a ostatné prísady na plnenie).
  7. Rýchlo prejdite malou špachtľou pod vzdialený okraj omelety, aby ste ju uvoľnili z panvice.
  8. Začnite vyťahovať vajcia nahor a panvicou potriasajte a nakláňajte ju, aby sa rozotreli všetky neuvarené vajcia a mohli sa uvariť.
  9. Pomocou špachtle vyklopte vajcia nahor a na syr, bude to zámerne špinavé. Varte ďalších 10 až 15 sekúnd, kým nie je skoro hotová, zvonka by mala byť bledozlatá a vnútri mäkká a krémová.
  10. Ak chcete mať omeletu tvrdšiu, varte o niekoľko sekúnd dlhšie.
  11. Vypnite šporák.
  12. Ak chcete omeletu vybrať, držte v jednej ruke tanier. Potom zdvihnite panvicu pravou rukou, palcom hore, a rýchlo ju otočte hore dnom nad tanier tak, aby sa omeleta vyklopila na stred taniera a preklopila sa do tvaru rolky.
  13. Okamžite podávajte.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang