Touto francúzskou technikou pripravíte omeletu so zlatistým povrchom, mäkkým vnútrom a množstvom aromatických chutí. Je to naozaj ten najlepší recept na omeletu, aký si len viete predstaviť.
Ingrediencie
- 2 vajcia
- 1/8 lyžičky soli
- čerstvo mleté čierne korenie
- 1/2 lyžičky vody
- 1/2 lyžice masla
- 1/4 šálky strúhaného syra, ideálne po 2 lyžiciach strúhaného čedaru a parmezánu
Postup
- V malej miske rozšľahajte vajcia.
- Vidličkou ich intenzívne vyšľahajte spolu so soľou, korením a vodou.
- Rozohrejte malú panvicu s nepriľnavým povrchom na mierne nižšom stupni, pričom rukoväť panvice musí smerovať k vám.
- Pridajte maslo a otáčajte panvicou, aby sa úplne roztieklo.
- Počkajte, kým sa maslo nezačne peniť s veľkými bublinami, ale ešte nezhnedne, a potom prilejte vajcia.
- Keď sa po 10 až 15 sekundách začne tvoriť koža, pridávajte syr (a ostatné prísady na plnenie).
- Rýchlo prejdite malou špachtľou pod vzdialený okraj omelety, aby ste ju uvoľnili z panvice.
- Začnite vyťahovať vajcia nahor a panvicou potriasajte a nakláňajte ju, aby sa rozotreli všetky neuvarené vajcia a mohli sa uvariť.
- Pomocou špachtle vyklopte vajcia nahor a na syr, bude to zámerne špinavé. Varte ďalších 10 až 15 sekúnd, kým nie je skoro hotová, zvonka by mala byť bledozlatá a vnútri mäkká a krémová.
- Ak chcete mať omeletu tvrdšiu, varte o niekoľko sekúnd dlhšie.
- Vypnite šporák.
- Ak chcete omeletu vybrať, držte v jednej ruke tanier. Potom zdvihnite panvicu pravou rukou, palcom hore, a rýchlo ju otočte hore dnom nad tanier tak, aby sa omeleta vyklopila na stred taniera a preklopila sa do tvaru rolky.
- Okamžite podávajte.