Hlavné jedláRecepty

Recept na Filet Mignon

Dokonale jemný a šťavnatý steak z panenky korunovaný cesnakovým maslom.

Ingrediencie

  • 4 steaky zo sviečkovej/panenky
  • 1 a 3/4 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia
  • 4 lyžice masla izbovej teploty
  • 1 a 1/2 lyžičky jemne nasekaných čerstvých petržlenových lístkov
  • 1 lyžička mletého cesnaku
  • 2 lyžice rastlinného oleja

Postup

  1. Do stredu rúry umiestnite mriežku a predhrejte rúru na 150 °C.
  2. Steaky osušte papierovými utierkami a okoreňte ich z oboch strán.
  3. Potom ich položte na mriežku.
  4. Pečte pomaly, kým teplomer vložený do stredu steaku nezaznamená približne 46 °C pre stredne prepečený steak, 20 až 30 minút (začnite kontrolovať po 20 minútach).
  5. Medzitým pripravte cesnakové maslo.
  6. Maslo, petržlenovú vňať, cesnak a zvyšnú 1/4 lyžičky soli dajte do malej misky a roztlačte vidličkou, kým sa dobre nespoja.
  7. Rozpáľte panvicu na pečenie.
  8. Keď sú steaky asi 5 stupňov od požadovanej teploty, rozohrejte olej vo veľkej panvici, na vysokom ohni, kým sa nezačne smažiť.
  9. Pridajte steaky a opekajte, kým sa nevytvorí tmavá zlatohnedá kôrka, približne 1 minútu z každej strany.
  10. Pomocou klieští obráťte steaky na bok a podržte ich tak, aby sa opiekli aj na okrajoch, a otáčajte ich, kým sa všetky kraje nezapečú.
  11. Steaky preložte na taniere.
  12. Na steaky rozdeľte cesnakové maslo a nechajte ho odstáť, kým sa z väčšej časti nerozpustí, približne 3 minúty.
  13. Podávajte ihneď.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang