Muffiny nie sú nikdy zlý nápad. Na raňajky, poobede ku káve či ako náhrada sladkostí pre deti. Z uvedených surovín upečiete 12 kusov muffin.
Suroviny
- 225 g hladkej múky
- 220 g práškového cukru
- 140 g nasekaných vlašských orechov
- 60 ml repkového oleja
- 2 veľké vajcia
- 1 zrelý banán
- 150 g nakrájaných jahôd
- 225 g čučoriedok
- 1 citrón zbavený kôry
- 1 lyžička soli
- 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- štipka mletej škorice
- špeciálne vybavenie: formy na muffiny, formičky na muffiny
Postup
- V malej miske zmiešame jahody a 2 lyžice cukru. Nechajte 15 minút odstáť, kým jahody nepustia šťavu.
- V inej miske zmiešame múku, škoricu, sódu bikarbónu, muškátový oriešok a soľ.
- Vo veľkej miske vyšľaháme spolu roztlačený banán, vajcia, olej, 220 g cukru, jahody a citrónovú kôru.
- Suché prísady vmiešame do mokrých, kým sa nespoja. S miešaním to nie je nutné preháňať.
- Pridajte čučoriedky a vlašské orechy.
- Cesto rovnomerne nakladajte do košíčkov na muffiny.
- Pečte pri teplote 180 °C, približne 30 minút. Kontrolujte, kým špáradlo nevytiahnete po zapichnutí suché.
- Nechajte vychladnúť na mriežke a podávajte.
Pokiaľ máte k dispozícii čokoládu, odporúčame vyskúšať aj famózny recept na čokoládovo-banánové muffiny.
Dobrú chuť!