Tacos je mimoriadne variabilné jedlo, vyskúšajte tieto rýchle a ľahké tacos, vhodné na raňajky.
Suroviny
- 1 a 1/2 lyžice rastlinného oleja
- 8 kukuričných tortíl
- 8 plátkov slaniny
- 8 veľkých vajec
- 1 plechovka zelenej papriky, jemná
- 3/4 lyžičky morskej soli
- 1 a 1/4 šálky rozdrobeného syra čedar
- 1/4 šálky nasekaného koriandra
- 1 avokádo nakrájané na plátky
- 1 limetka nakrájaná na mesiačiky
- pálivá omáčka, voliteľne
Postup
- V stredne veľkej nepriľnavej panvici nastavenej na stredne vysokú teplotu rozohrejte 1 čajovú lyžičku oleja.
- Tortilly po jednej opečte z oboch strán, približne 30 sekúnd na každej strane. V prípade potreby pridajte trochu oleja navyše. Preneste ich na tanier a prikryte utierkou, aby zostali teplé.
- Znížte teplotu a opečte slaninu do chrumkava. Odstráňte panvicu z ohňa. Slaninu pomocou klieští preložte na tanier vystlaný papierovou utierkou.
- Panvicu opatrne vytrite alebo vezmite inú stredne veľkú panvicu.
- V stredne veľkej miske rozšľahajte vajcia so zelenými čili papričkami (použite ich toľko alebo toľko, koľko chcete) a ¾ lyžičky soli, kým sa úplne nezmiešajú.
- Na panvicu vlejte vajcia a varte ich, miešajte drevenou lyžicou, kým nie sú väčšinou uvarené, ale stále mierne tekuté.
- Vajíčka posypte rozdrobeným syrom a pokračujte vo varení, kým sa syr nerozpustí a vajíčka sa nezrazia.
- Vajíčka rozdeľte na teplé tortilly. Každé taco doplňte slaninou, koriandrom, plátkami avokáda, stlačenou limetkovou šťavou a podľa potreby obľúbenou štipľavou omáčkou.