Recepty

Recept na raňajkové croissanty

Tieto raňajkové croissanty s miešanými vajíčkami, šunkou, syrom a dijonskou horčicou sú perfektným štartom dňa. Môžete si ich pripraviť do práce či na cesty, dokonca aj zamraziť.

Suroviny

  • 12 veľkých vajec
  • 1/2 šálky plnotučného mlieka
  • 1 lyžička soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 lyžica masla
  • 6 croissantov
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 6 tenkých plátkov šunky
  • 1 a 1/2 šálky rozdrobeného ostrého syra čedar

Postup

  1. Vajíčka vložte do veľkej misy a šľahajte, kým sa bielka a žĺtky úplne nepremiešajú a spenia.
  2. Mlieko, soľ a korenie šľahajte, kým sa nespoja.
  3. Na veľkej panvici s nepriľnavým povrchom rozpustite maslo. Vlejte vaječnú zmes a nechajte ju nerušene stáť, kým sa vajcia nezačnú na okrajoch zlievať, približne 2 minúty. Gumovou stierkou zatlačte vajcia z okrajov do stredu a následne rozložte späť do rovnomernej vrstvy. Postup opakujte, pričom každých 30 sekúnd zatlačte vajcia z okrajov do stredu, kým nebudú takmer hotové, celkovo 6 až 8 minút. Vajíčka preložte do misky.
  4. Sendviče zostavíte tak, že na spodnú stranu každého croissantu natriete asi 1 lyžičku horčice, položíte plátok šunky, 1/2 šálky miešaných vajec a 1/4 šálky syra. Na sendvič položte hornú polovicu každého croissantu.
  5. Umiestnite mriežku do stredu rúry a zohrejte ju na 180 °C. Sendviče položte na plech na pečenie. Pečte, kým sa syr nerozpustí, 8 až 10 minút.
  6. Ak sendvič nepodávate ihneď, pevne ho zabaľte alobalom a uložte v uzatvárateľných vreckách do chladničky alebo mrazničky. Pred podávaním croissanty opäť ohrejte.

Kategorie:

Recepty

© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang