Boduje voňavá kaša z ryžových vločiek. Ju robíme s kokosovým mliekom, lebo vonia ešte krajšie ako s obyčajným a je z neho biela ako sneh, ktorý samozrejme nie je súčasťou receptu.
Recept pre 2 – 3 osoby
Potrebujeme:
- 130 g ryžových vločiek (al. kokosových, pohánkových, guinoa)
- 500 ml kokosového alebo iného obľúbeného mlieka (zväčša zriedime 2/3 mlieka a 1/3 vody)
- banán
- med alebo syrup pre tých, ktorí to máte radi sladké
- kakao a chia semiačka na ozdobu
V malom hrnci alebo na panvici necháme zovrieť mlieko, do ktorého vmiešame vločky.
V prípade našich ryžových vločiek v kombinácii s quinoa vločkami kašu varíme 10 min. a potom ju necháme ešte 5 min. oddýchnuť pod pokrievkou. Kokosové sú hotové už za 5 min.
Vmiešame na tenšie kolieska nakrájaný banán a servírujeme posypané kakaom a chia semiačkami, prípadne kašu dosladíme medom, aj keď vďaka banánu to ani nie je potrebné. Niekedy pre zmenu kašu doplníme orestovanými vlašskými orechmi alebo mandľami.
Pozn.: ak by sa vám kaša zdala príliš hustá, pokojne aj počas varenia prilievajte mlieko. Vločky sa niekedy líšia aj podľa kvality a niekedy absorbujú viac, niekedy zas menej tekutiny.