Polievky

Rajčinová polievka – recept

Recept pre 4 osoby

Potrebujeme:

  • 2 dózy ošúpaných rajčín
  • 1 stonku stopkového zeleru
  • 2 menšie mrkvy
  • 1 veľkú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový oleja
  • 100 ml bieleho vína (víno možeme nahradiť zeleninovým bujónom)
  • 800 ml zeleninového bujón
  • soľ, korenie
  • štipku hnedého cukru
  • čerstvú bazalku
  • parmezán

Umytý zeler a mrkvu nakrájame spolu s cibuľkou a cesnakom na kocky.

V hrnci si zohrejeme olivový olej a opražíme na ňom cibuľu a cesnak. Pridáme zeler a mrkvu a podusíme ďalšie 2 – 3 min. Všetko zalejeme bielym vínom a dusíme pokiaľ sa tekutina vyparí.

Pridáme rajčiny aj so šťavou a zeleninový bujón a dobre premiešame. Pridáme soľ, korenie a štipku hnedého cukru. Bez pokrievky necháme variť približne 30 min. pokiaľ je všetko mäkké.

Napokon všetko dobre rozmixujeme. Ozdobíme umytou bazalkou a nastrúhaným parmezánom, ktorý sa na horúcej polievke roztopí a chutí božsky! Jednoduchý a vynikajúci recept. Už pri písaní sa mi zbiehajú slinky.

Kategorie:

Polievky

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang