Hlavné jedláRecepty

Recept na quesadillu s krevetami a paprikou

Tento výborný recept je hotový za 30 minút a z nižšie uvedených ingrediencií sa môže najesť až 6 osôb.

Ingrediencie

  • 1 pohár mexickej červenej omáčky
  • 12 veľkých kreviet, olúpaných a zbavených šupiek
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa nakrájaná na kúsky
  • 1 zelená paprika nakrájaná na kúsky
  • 1 červená paprika nakrájaná na kúsky
  • maslo na varenie tortily
  • 6 múčnych tortill
  • 2 šálky strúhaného syra
  • kyslá smotana na podávanie
  • čerstvé koriandrové listy na ozdobu
  • kolieska limetky na servírovanie

Postup

  1. Krevety na veľkom tanieri prelejte červenou omáčkou a odložte bokom.
  2. Rozpáľte panvicu na vysokej teplote a pridajte olivový olej.
  3. Cibuľu a papriku smažte na silnom ohni, kým nezačnú pekne hnednúť. Vyberte z panvice a odložte bokom.
  4. Pridáme krevety s omáčkou.
  5. Za občasného miešania varte, kým krevety nie sú hotové.
  6. Ak je omáčka suchá, pridajte trochu vody.
  7. Vyberte z panvice krevety a nakrájajte ich na kúsky.
  8. Na čistej panvici rozohrejte trochu masla. Na panvicu položte tortillu a potom na ňu navrstvite ingrediencie: syr, zeleninu a krevety. Navrch dajte ešte trochu syra a druhú tortillu.
  9. Opečte z oboch strán a pred otočením na druhú stranu pridajte maslo, aby tortilla nebola príliš suchá.
  10. Vyberte z panvice a nakrájajte na šikmé plátky.
  11. Postup opakujte so zvyšnými tortillami a prísadami na plnku.
  12. Podávajte s kyslou smotanou, koriandrom a kolieskami limetky.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang