Suroviny
- 9 vajec
- 9 PL kryštálového cukru
- 9 PL hladkej múky
- džem na potretie korpusu
- 200 g kryštál.cukru
- 2 dl vody
- rum p.p.
- citrónová šťava p.p.
- potravinárske farbivo
- punčová poleva (hotová v prášku)
Postup
Dotuha vyšľahať 9 bielkov, pridať 9 PL kryšt.cukru a opäť dotuha vyšľahať. Jemne vmiešať 9 žĺtkov a 9 PL hl.múky. Dať piecť do vopred vyhriatej rúry na okolo 160°C-180°C na piškótu.
Nechať zovrieť 2 dl vody s 200 g kr.cukru na sirup, odstaviť a premiešavať, pridať štipku potravin.farbiva (červené, oranžové) a po vychladnutí pridať trošku citrónovej sťavy a podľa vôle taktiež rumu. Vychladnutý korpus prerezať na 3 diely, aby stredný bol hrubší.
Natrieť vnút.stranu vrchn.dielu džemom., položiť na ňu stredný diel a ten po kvapkách dôsledne popolievať sirupom. Potrieť džemom taktiež vnút.stranu spodného korpusu a položiť ho na stredný-našťavený sirupom.
Zaťažiť to na niekoľko hodín ťažkou knihou, obrátiť a popolievať punčovou polevou. Pripravuje sa ľahko-podľa návodu a rýchlo tuhne na torte. Dať zachladiť do chladničky. Možno si povrch taktiež ľubovoľne dodekorovať (napr.čokoládovou polevou).