Potrebné prísady :
- 200 g červenej lúpanej šošovice
- 500 ml vody
- olivový olej
- 1 stredná cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 ks bobkového listu
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- soľ
- 200 ml kyslej smotany
- zemiakový škrob
- vinný ocot
- cukor
- párok
Postup prípravy:
V rajnici na troche olivového oleja orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku dozlatista. Umytú šošovicu pridáme s 0,5 litrom vody do rajnice k cibuľke a varíme do polomäkka asi 10 minút. Pridáme soľ, bobkové listy, čierne mleté korenie, mletú papriku a lisovaný cesnak.
V miske rozmiešame kyslú smotanu s 1 ČL (kopcovitou) kukuričného škrobu a trochou vody, pridáme k uvarenej šošovici. Za občasného miešania krátko varíme. Na koniec dochutíme 1 ČL cukru a vinným octom podľa chuti. Podávame s restovaným párkom.