Ryža
Ryža je veľmi univerzálna príloha, ktorú možno použiť takmer k akémukoľvek hlavnému jedlu. Hojne sa používa k mäsu, omáčkam, najmä k znojemskej omáčke je skvelou voľbou. Ryžu možno použiť aj do sushi, je možné z nej pripraviť paellu s morskými plodmi alebo rôzne rizota.
Ryžu možno použiť aj na sladké jedlá, keď sa ponúka príprava ryžovej kaše alebo ryžového nákypu s ovocím.
Existuje mnoho druhov ryže a každý je vhodný na iný pokrm. Napríklad ryža basmati alebo jazmínová ryža je vhodnejšia pre ázijskú kuchyňu, ryža arborio sa používa na rizoto, ryža s vyšším obsahom škrobu je lepšia na kašu a špeciálny druh ryže a ryžový ocot sú potrebné aj na sushi.
Veľmi obľúbenými prísadami do ryže sú aj huby, zelenina, rôzne krémové omáčky alebo dokonca krevety.
Další kategorie
Bohužel nebyly nalezeny žádné příspěvky.