Tieto výborné praclíky v čokoláde sú sladké a slané zároveň. Nevyžadujú žiadne pečenie a môžno si ich prispôsobiť podľa svojej chuti.
Suroviny
- 2 šálky čokoládových lupienkov alebo čokolády
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 3 šálky väčších praclíkov
- suroviny na obaľovanie: jemne nasekané orechy, kokos, vločková soľ, rozdrvené sušienky (a iné, podľa chuti)
Postup
- Vyložte 2 plechy na pečenie papierom alebo silikónovou podložkou na pečenie.
- Do stredne veľkej misky vhodnej do mikrovlnnej rúry vložte čokoládové lupienky. Ak používate lupienky bielej čokolády bez kakaového masla, pridajte 1 lyžicu rastlinného oleja.
- Mikrovlnnú rúru nastavte na najvyšší výkon na 1 minútu. Premiešajte ohriatu čokoládu a pokračujte v mikrovlnnej rúre na najvyššej úrovni v 30-sekundových intervaloch, pričom po každom kroku premiešajte, kým sa čokoláda nerozpustí.
- Čokoládu môžete tiež umiestniť do stredne veľkej žiaruvzdornej misy postavenej nad malým hrncom s vriacou vodou. Za častého miešania zohrievajte, kým sa čokoláda nerozpustí a nezíska hladkú konzistenciu.
- Pracujte vždy s jedným praclíkom. Vhoďte ho do čokolády a otočte vidličkou, aby sa obalil. Vidličkou vytiahnite praclík z čokolády a niekoľkokrát jemne poklepte rukoväťou vidličky o vrch misky, aby ste vytriasli prebytočnú čokoládu. Preneste na plech na pečenie.
- Opakujte so všetkými praclíkmi. Pracujte v dávkach po desať praclíkov a potom ich posypte zvolenou polevou skôr, ako čokoládová poleva stuhne.
- Nechajte stáť pri izbovej teplote, kým čokoláda stuhne, 30 minút až 1 hodinu alebo zmrazte na 8 až 10 minút.