Tento lahodný recept je hotový za 20 minút a z nižšie uvedených ingrediencií sa môžu najesť až 4 osoby.
Ingrediencie
Na prípravu kurčaťa:
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 4 vaječné bielky
- 4 vykostené kuracie stehná nakrájané na kúsky veľkosti sústa
Na omáčku:
- 1/2 šálky pomarančovej šťavy
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 lyžica hnedého cukru
- 1 lyžica ryžového octu
- 1/4 lyžičky sezamového oleja
- štipka soli
- štipka drveného červeného korenia
- 1 prelisovaný strúčik cesnaku
- trochu strúhaného alebo mletého zázvoru
- 1 lyžička kukuričného škrobu
- rastlinný alebo arašidový olej na vyprážanie
Postup
- Vo veľkej miske vidličkou vyšľahajte kukuričný škrob a bielky, kým nie sú takmer spenené, asi 1 minútu. Do zmesi pridajte kuracie mäso a nechajte ho 5 až 10 minút odstáť.
- Medzitým pripravte omáčku. Pomarančovú šťavu, sójovú omáčku, cukor, ocot, sezamový olej, soľ, drvené červené korenie, cesnak a zázvor dajte do malej nepriľnavej panvice a rozšľahajte.
- Zahrievajte, kým nezačne bublať a zhustne, asi 5 minút.
- V malej miske rozšľahajte kukuričný škrob a 1/4 šálky vody a do omáčky pridajte 1 až 2 polievkové lyžice kukuričnej škrobovej kaše. Premiešajte a zahusťujte 1 minútu.
- V holandskej rúre s ťažkým dnom rozohrejte asi 2 cm rastlinného oleja, kým teplomer na vyprážanie vložený do oleja nezaznamená 180 °C. Kuracie mäso opatrne vhoďte do oleja a opatrne ho obracajte, kým nezozlátne, 3 až 4 minúty.
- Kúsky nechajte 2 až 3 minúty odkvapkať na tanieri vystlanom papierovými utierkami. Potom ich na 1 minútu vráťte späť do oleja, aby sa obal skutočne spevnil.
- Kuracie mäso pridajte k omáčke a podávajte.