Prinášame vám recept na pomaly varené karí do dokonalosti, dusené so šošovicou a korením. Vyskúšajte raz a zaručene tento recept zopakujete.
Ingrediencie
- 3 a 1/2 lyžice hroznového oleja
- 1 zväzok čerstvých lístkov mäty alebo koriandra, nasekané
- 2 konzervy cíceru (450 g), scedené a prepláchnuté
- 1 hlava karfiolu, rozobratá na veľké ružičky
- 1 vrece červenej šošovice (450 g), preberané
- čerstvo mleté čierne korenie
- 1 a 1/2 lyžice soli
- 6 kuracích stehien bez kože s kosťou, približne 1,1 kg
- 500 ml plnotučného jogurtu
- 750 ml kuracieho vývaru, konzervovaného s nízkym obsahom sodíka alebo domáceho
- 90 ml až 130 ml pripravenej juhoázijskej kari pasty
- 5 cm kúsok čerstvého zázvoru, mletý
- 6 strúčikov cesnaku, mletých
- 1 citrón nakrájaný na mesiačiky
Recept na 4 porcie.
Postup
- Rozpáľte veľkú panvicu na stredne silnom ohni. Rozpáľte olej, pridajte cesnak a zázvor. Za stáleho miešania varte, kým sa nerozvonia.
- Pridajte karí pastu a pokračujte vo varení, kým nebude voňať, približne ďalšie 2 minúty.
- Na panvici rozšľahajte vývar so všetkými aromatickými látkami; potom tekutinu nalejte do hrnca. Do tekutiny zašľahajte jogurt.
- Kuracie mäso po celom povrchu ochuťte soľou a korením. Do hrnca pridajte kurča, šošovicu a zvyšnú soľ. Prikryte a varte na vysokom stupni 6 hodín, pričom približne v polovici varenia pridajte karfiol a cícer.
- Kari rovnomerne rozdeľte do misiek a na vrch rozsypte čerstvo natrhanú mätu alebo koriander. Podávajte s plátkom citróna.
Poznámka: Tento pokrm sa dá ľahko upraviť na chutné vegetariánske jedlo. Stačí vynechať kuracie mäso a namiesto neho použiť zeleninový vývar.