Jednoduchý recept na kuracie mäso s knedľou v hrnci. Sýte, upokojujúce jedlo v chladný, zasnežený deň. Ale aj kedykoľvek inokedy.
Ingrediencie
- 4 polovice kuracích pŕs bez kože a kostí
- 2 lyžice masla
- 2 plechovky kondenzovanej kuracej polievky
- 1 stredne veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 1 balenie chladeného sušienkového cesta
- 2 šálky vody alebo podľa potreby na pokrytie
Recept vystačí na 8 porcií.
TIPY:
- Ak dávate prednosť vývaru namiesto vody, zalejte kurča vývarom pre bohatšiu chuť.
- Ak chcete, môžete použiť viac cesta na sušienky, ale sušienky sa budú variť dlhšie.
- Ak máte kuracie mäso nazvyš, môžete ho použiť na prípravu arabskej kuracej polievky.
Postup
- Do hrnca vložte kuracie mäso, kondenzovanú polievku, cibuľu a maslo. Pridajte toľko vody, aby bola zakryté.
- Prikryte a varte 5 až 6 hodín na najvyššom stupni.
- Asi 30 minút pred podávaním natrhajte sušienkové cesto na kúsky. Cesto vložte do hrnca. Varte, kým cesto nie je v strede surové.