Hlavné jedláRecepty

Recept na pomaly varené kuracie mäso s knedľou

Jednoduchý recept na kuracie mäso s knedľou v hrnci. Sýte, upokojujúce jedlo v chladný, zasnežený deň. Ale aj kedykoľvek inokedy.

Ingrediencie

  • 4 polovice kuracích pŕs bez kože a kostí
  • 2 lyžice masla
  • 2 plechovky kondenzovanej kuracej polievky
  • 1 stredne veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 1 balenie chladeného sušienkového cesta
  • 2 šálky vody alebo podľa potreby na pokrytie

Recept vystačí na 8 porcií.

TIPY:

  • Ak dávate prednosť vývaru namiesto vody, zalejte kurča vývarom pre bohatšiu chuť.
  • Ak chcete, môžete použiť viac cesta na sušienky, ale sušienky sa budú variť dlhšie.
  • Ak máte kuracie mäso nazvyš, môžete ho použiť na prípravu arabskej kuracej polievky.

Postup

  1. Do hrnca vložte kuracie mäso, kondenzovanú polievku, cibuľu a maslo. Pridajte toľko vody, aby bola zakryté.
  2. Prikryte a varte 5 až 6 hodín na najvyššom stupni.
  3. Asi 30 minút pred podávaním natrhajte sušienkové cesto na kúsky. Cesto vložte do hrnca. Varte, kým cesto nie je v strede surové.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang