Hlavné jedláRecepty

Recept na pomaly varené talianske hovädzie mäso

Toto talianske hovädzie mäso je ideálne na sendviče. Pripravuje sa veľmi jednoducho. Podáva sa v chrumkavých žemliach s opečenou sladkou alebo pálivou paprikou.

Ingrediencie

  • 3 šálky vody
  • 1 balenie suchej zmesi šalátových dresingov v talianskom štýle
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička sušenej petržlenovej vňate
  • 1 lyžička cibuľovej soli
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 bobkový list
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 kg pečeného bôčika

Recept vyjde na 10 porcií.

Postup

  1. V hrnci zmiešajte vodu, zmes šalátových dresingov, oregano, bazalku, petržlenovú vňať, cibuľovú soľ, cesnakový prášok, bobkový list, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte a priveďte do varu.
  2. Vložte bôčik do hrnca a mäso zalejte horúcou bylinkovou zmesou.
  3. Prikryte a varte na nízkej teplote 10 až 12 hodín alebo na vysokej teplote 4 až 5 hodín.
  4. Odstráňte bobkový list; hovädzie mäso roztlačte vidličkou a podávajte s časťou horúcej omáčky.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang