Jednoduchý recept na chilli z pomalého hrnca s mletým hovädzím mäsom, fazuľou, paradajkovou omáčkou a domácim chilli korením. Skúste pripravovať pokrmy v pomalom hrnci, získate to najšťavnatejšie hovädzie mäso a bohatú chuť.
Suroviny
- 1 kg mletého hovädzieho mäsa
- 1 veľká cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky mletej rasce
- 1 a 1/2 lyžice čili prášku
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 a 1/2 lyžičky soli alebo podľa chuti
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 1 plechovka čiernej fazule
- 2 plechovky červenej fazule
- 2 plechovky paradajok nakrájaných na kocky aj so šťavou
- paradajky a zelená chilli paprika (nakrájané na kocky)
- 700 ml paradajkovej omáčky
Postup
- Veľkú panvicu dajte na stredne silný oheň a hovädzie mäso v nej smažte, kým nepustí tuk (4-5 minút), pričom ho rozdeľte špachtľou.
- Do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju, kým nezmäkne (4-5 minút). Pridajte pretlačený cesnak a korenie: rascu, chilli, cesnakový prášok, sušené oregano, soľ a korenie.
- Za stáleho miešania varte ďalších 30 sekúnd. Preneste do pomalého hrnca.
- Do pomalého hrnca pridajte ostatné prísady: opláchnutú a odkvapkanú fazuľu, paradajky nakrájané na kocky aj so šťavou, paradajky nakrájané na kocky a zelené chilli so šťavou a paradajkovú omáčku.
- Premiešajte a varte na vysokej teplote 3-4 hodiny alebo na nízkej teplote 6-8 hodín.
- Podľa potreby dochuťte. Podávajte teplé.