Táto verzia klasickej polievky, ktorá sa varí pomaly sa pripravuje veľmi jednoducho. Použili sme kuracie stehná, pretože sú lacnejšie ako prsia a nemajú tendenciu sa vysušovať.
Ingrediencie
- 3 ks veľkej mrkvy nakrájanej na hrubšie plátky
- 5 ks zeleru nakrájaného na hrubšie plátky
- 1/4 malej cibule, ošúpanej a s neporušeným koreňom
- 2 veľké vňaťky petržlenu a 1/4 šálky nasekaných listov
- 2 veľké vňaťky tymiánu
- 1 bobkový list
- 6 ks kuracích stehien s kosťou a kožou
- 8 šálok kuracieho vývaru s nízkym obsahom sodíka
- 4 šálky širokých vaječných rezancov
- 1 až 2 polievkové lyžice čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
Postup
- Mrkvu a zeler spolu vhodíme do hrnca. Pridajte cibuľu, vňaťky petržlenu, tymián, bobkový list a 1 lyžičku soli.
- Kuracie stehná potrite po celej ploche vrátane pod kožou celkovo 1 čajovou lyžičkou soli a položte ich na zeleninu. Pridajte kurací vývar.
- Prikryte a varte na nízkej teplote 8 hodín. Počas posledných 15 minút varenia vyberte kurča a vmiešajte rezance.
- Kým sa rezance varia, odstráňte a vyhoďte kuraciu kožu a kosti a kurča rozdrvte – väčšinou sa rozpadne samo.
- Keď sú rezance hotové, vypnite sporák, odstráňte stonky petržlenu a tymiánu a pridajte rozdrobené kurča a 1-2 lyžice citrónovej šťavy.
- Ochutnajte a podľa potreby pridajte viac citrónovej šťavy a soli.
- Vmiešajte dostatočné množstvo korenia a nasekanú petržlenovú vňať a podávajte horúce.