PolievkyRecepty

Recept na pomaly varenú kuraciu polievku s rezancami

Táto verzia klasickej polievky, ktorá sa varí pomaly sa pripravuje veľmi jednoducho. Použili sme kuracie stehná, pretože sú lacnejšie ako prsia a nemajú tendenciu sa vysušovať.

Ingrediencie

  • 3 ks veľkej mrkvy nakrájanej na hrubšie plátky
  • 5 ks zeleru nakrájaného na hrubšie plátky
  • 1/4 malej cibule, ošúpanej a s neporušeným koreňom
  • 2 veľké vňaťky petržlenu a 1/4 šálky nasekaných listov
  • 2 veľké vňaťky tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 6 ks kuracích stehien s kosťou a kožou
  • 8 šálok kuracieho vývaru s nízkym obsahom sodíka
  • 4 šálky širokých vaječných rezancov
  • 1 až 2 polievkové lyžice čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie

Postup

  1. Mrkvu a zeler spolu vhodíme do hrnca. Pridajte cibuľu, vňaťky petržlenu, tymián, bobkový list a 1 lyžičku soli.
  2. Kuracie stehná potrite po celej ploche vrátane pod kožou celkovo 1 čajovou lyžičkou soli a položte ich na zeleninu. Pridajte kurací vývar.
  3. Prikryte a varte na nízkej teplote 8 hodín. Počas posledných 15 minút varenia vyberte kurča a vmiešajte rezance.
  4. Kým sa rezance varia, odstráňte a vyhoďte kuraciu kožu a kosti a kurča rozdrvte – väčšinou sa rozpadne samo.
  5. Keď sú rezance hotové, vypnite sporák, odstráňte stonky petržlenu a tymiánu a pridajte rozdrobené kurča a 1-2 lyžice citrónovej šťavy.
  6. Ochutnajte a podľa potreby pridajte viac citrónovej šťavy a soli.
  7. Vmiešajte dostatočné množstvo korenia a nasekanú petržlenovú vňať a podávajte horúce.

Kategorie:

Polievky | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang