Pripravte dusený steak v hrnci, aby ste získali skutočne jemné mäso. Na zvýraznenie chuti pridajte šampiňóny alebo údenú papriku, okamžite sa stane obľúbeným pokrmom rodiny.
Ingrediencie
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 zelerové stonky, nakrájané nadrobno
- 2 lyžice repkového oleja
- 3 mrkvy, rozpolené a nakrájané na kúsky
- 2 bobkové listy
- 1/2 balíčka tymiánu
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 2 lyžice worcestrovej omáčky
- 2 kocky hovädzieho bujóna
- 900 g hovädzieho mäsa na dusenie
- 2 lyžičky kukuričnej múky
- 1/2 malého zväzku petržlenovej vňate, nasekanej
Postup
- Cibuľu a zeler osmažte na 1 lyžici oleja na miernom ohni, kým nezmäknú – asi 5 minút.
- Pridajte mrkvu, bobkový list a tymián, smažte 2 minúty, vmiešajte pretlak a worcestrovú omáčku, pridajte 600 ml vriacej vody, premiešajte a všetko preložte do tlakového hrnca.
- Rozdrvte kocky bujónu a premiešajte, potom okoreňte korením (nesoľte, pretože bujón môže byť slaný).
- Vyčistite panvicu a na zvyšnom oleji po častiach opekajte hovädzie mäso, kým nie je dobre prepečené, a potom každú časť vyklopte do tlakového hrnca.
- Varte na nízkom stupni 4 hodiny.
- Ak chcete omáčku zahusťovať, zmiešajte kukuričnú múku s trochou studenej vody na kašu a potom vmiešajte 2 lyžice tekutiny z hrnca.
- Vráťte ju späť do tlakového hrnca, premiešajte a varte ďalších 30 minút.
- Vmiešajte petržlenovú vňať a podľa chuti ešte raz okoreňte.
- Ak chcete, podávajte s kašou.