Recepty

Recept na pomaly dusené hovädzie mäso

Pripravte dusený steak v hrnci, aby ste získali skutočne jemné mäso. Na zvýraznenie chuti pridajte šampiňóny alebo údenú papriku, okamžite sa stane obľúbeným pokrmom rodiny.

Ingrediencie

  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 zelerové stonky, nakrájané nadrobno
  • 2 lyžice repkového oleja
  • 3 mrkvy, rozpolené a nakrájané na kúsky
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 balíčka tymiánu
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice worcestrovej omáčky
  • 2 kocky hovädzieho bujóna
  • 900 g hovädzieho mäsa na dusenie
  • 2 lyžičky kukuričnej múky
  • 1/2 malého zväzku petržlenovej vňate, nasekanej

Postup

  1. Cibuľu a zeler osmažte na 1 lyžici oleja na miernom ohni, kým nezmäknú – asi 5 minút.
  2. Pridajte mrkvu, bobkový list a tymián, smažte 2 minúty, vmiešajte pretlak a worcestrovú omáčku, pridajte 600 ml vriacej vody, premiešajte a všetko preložte do tlakového hrnca.
  3. Rozdrvte kocky bujónu a premiešajte, potom okoreňte korením (nesoľte, pretože bujón môže byť slaný).
  4. Vyčistite panvicu a na zvyšnom oleji po častiach opekajte hovädzie mäso, kým nie je dobre prepečené, a potom každú časť vyklopte do tlakového hrnca.
  5. Varte na nízkom stupni 4 hodiny.
  6. Ak chcete omáčku zahusťovať, zmiešajte kukuričnú múku s trochou studenej vody na kašu a potom vmiešajte 2 lyžice tekutiny z hrnca.
  7. Vráťte ju späť do tlakového hrnca, premiešajte a varte ďalších 30 minút.
  8. Vmiešajte petržlenovú vňať a podľa chuti ešte raz okoreňte.
  9. Ak chcete, podávajte s kašou.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang