PolievkyRecepty

Recept na polievku z pečených zemiakov

Výborný spôsob ako použiť zvyšky pečených zemiakov je pripraviť si z nich túto zemiakovú polievku, ktorá je hustá a krémová.

Suroviny

  • 12 plátkov slaniny
  • ⅔ šálky masla alebo margarínu
  • ⅔ šálky hladkej múky
  • 7 šálok mlieka
  • 4 veľké pečené zemiaky (nakrájané na kocky)
  • 4 cibule
  • 1 a ¼ šálky rozdrobeného syra Cheddar
  • 1 pohár kyslej smotany
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia

Postup

  1. Slaninu vložte do veľkej panvice a za občasného otáčania ju opekajte, kým rovnomerne nezhnedne, približne 8 až 10 minút. Plátky slaniny osušte na papierových utierkach, rozdrvte a odložte bokom.
  2. Medzitým rozpustite maslo v hrnci. Postupne pridávajte múku a šľahajte, kým sa dobre nespojí.
  3. Pomaly prilievajte mlieko za stáleho šľahania, kým nezhustne.
  4. Pridajte zemiaky a cibuľu a za častého miešania priveďte do varu.
  5. Znížte teplotu a varte 10 minút.
  6. Vmiešajte rozdrobenú slaninu, syr Cheddar, kyslú smotanu, soľ a korenie.
  7. Pokračujte vo varení a miešaní, kým sa syr nerozpustí.

Kategorie:

Polievky | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang