Hustá, sýta polievka z maslovej tekvice s množstvom chutí. Z vecí, ktoré máte po ruke.
Ingrediencie
- 2 lyžice masla
- 1 malá cibuľa nakrájaná nadrobno
- 1 stonkový zeler, nakrájaný
- 1 stredne veľká mrkva, nakrájaná
- 2 stredne veľké zemiaky nakrájané na kocky
- 1 stredne veľká maslová tekvica – olúpaná, zbavená semien a nakrájaná na kocky
- 1 liter kuracieho vývaru
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
- Vo veľkom hrnci rozpustite maslo na miernom ohni a orestujte cibuľu, zeler, mrkvu, zemiaky a tekvicu, kým ľahko nezhnednú, približne 5 minút.
- Zalejte dostatočným množstvom kuracieho vývaru, aby bola zelenina pokrytá.
- Priveďte do varu na stredne silnom ohni. Znížte teplotu na minimum, prikryte hrniec a varte, kým všetka zelenina nezmäkne, približne 40 minút.
- Polievku preložte do mixéra a rozmixujte do hladka. Vráťte ju do hrnca a vmiešajte zvyšný vývar, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu. Dochuťte soľou a korením.