PolievkyRecepty

Recept na 30-minútovú polievku z hovädzieho mäsa, húb a pšena

Použite zvyšky domácej pečienky a vytvorte polievku z hovädzieho mäsa a pšena, ktorá je plná chuti a vône. Dlho sa variaci jačmeň nahraďte chutným pšenom a bohatosť hovädzieho mäsa posilnite karamelizovanými hubami. Nižšie je recept, ako si túto výdatnú zimnú polievku pripraviť len za 30 minút.

Ingrediencie

  • 500 g šampiňónov
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 1 a 1/2 šálky perlového pšena
  • 6 šálok hovädzieho vývaru s nízkym obsahom sodíka
  • asi 2 šálky zvyškov pečeného mäsa
  • 2 šálky uvarených zemiakov a kúskov mrkvy

Počet porcií: 4-6

Postup

  1. Očistite a rozštvrťte 500 g šampiňónov a pretlačte 4 strúčiky cesnaku.
  2. Vo veľkom hrnci alebo holandskej rúre zohrejte 1/4 šálky olivového oleja na stredne silnom ohni, kým sa nezačne trblietať. Pridajte huby a nerušene ich varte, kým nezhnednú, približne 4 minúty.
  3. Pridajte cesnak a 1 a 1/2 šálky pšena a varte, kým sa cesnak nerozvonia. Pridajte 6 šálok hovädzieho vývaru a zoškrabte všetky zhnednuté kúsky z dna hrnca. Priveďte do varu.
  4. Znížte teplotu na udržiavanie varu, prikryte a varte, kým pšeno nezmäkne, približne 20 minút. Pridajte 2 šálky rozdrobeného hovädzieho mäsa, 2 šálky zemiakov, kúsky mrkvy a premiešajte. Varte, kým sa mäso neprehreje, približne 5 minút.

Kategorie:

Polievky | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang