Použite zvyšky domácej pečienky a vytvorte polievku z hovädzieho mäsa a pšena, ktorá je plná chuti a vône. Dlho sa variaci jačmeň nahraďte chutným pšenom a bohatosť hovädzieho mäsa posilnite karamelizovanými hubami. Nižšie je recept, ako si túto výdatnú zimnú polievku pripraviť len za 30 minút.
Ingrediencie
- 500 g šampiňónov
- 4 strúčiky cesnaku
- 1/4 šálky olivového oleja
- 1 a 1/2 šálky perlového pšena
- 6 šálok hovädzieho vývaru s nízkym obsahom sodíka
- asi 2 šálky zvyškov pečeného mäsa
- 2 šálky uvarených zemiakov a kúskov mrkvy
Počet porcií: 4-6
Postup
- Očistite a rozštvrťte 500 g šampiňónov a pretlačte 4 strúčiky cesnaku.
- Vo veľkom hrnci alebo holandskej rúre zohrejte 1/4 šálky olivového oleja na stredne silnom ohni, kým sa nezačne trblietať. Pridajte huby a nerušene ich varte, kým nezhnednú, približne 4 minúty.
- Pridajte cesnak a 1 a 1/2 šálky pšena a varte, kým sa cesnak nerozvonia. Pridajte 6 šálok hovädzieho vývaru a zoškrabte všetky zhnednuté kúsky z dna hrnca. Priveďte do varu.
- Znížte teplotu na udržiavanie varu, prikryte a varte, kým pšeno nezmäkne, približne 20 minút. Pridajte 2 šálky rozdrobeného hovädzieho mäsa, 2 šálky zemiakov, kúsky mrkvy a premiešajte. Varte, kým sa mäso neprehreje, približne 5 minút.