Tvarohová poleva je taká jednoduchá na prípravu. Ide o klasickú tvarohovú polevu zo smotanového syra, masla, práškového cukru a vanilky. Je ideálna na polevu na mrkvový koláč, cupcakes a sušienky.
Suroviny
- 1/2 šálky (115 g) masla izbovej teploty
- 1 balenie smotanového syra (izbová teplota)
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 2 až 3 šálky (240 až 360 g) práškového cukru
Postup
- Vyšľahajte krémový syr a maslo elektrickým mixérom do úplne hladkej hmoty, asi 3 minúty na strednej rýchlosti.
- Gumovou stierkou oškrabte steny misy, aby sa zmes rovnomerne premiešala.
- Vmiešajte vanilkový extrakt.
- Pri nízkych otáčkach pomaly pridávajte 2 šálky preosiateho práškového cukru.
- Keď sa zmes spojí, oškrabte steny misy a zvýšte rýchlosť na strednú.
- Šľahajte, kým nevznikne krémová hmota.
- V prípade potreby pridávajte do polevy po 1 polievkovej lyžici práškového cukru, kým nedosiahnete požadovanú úroveň sladkosti a hustoty.
- Polevu na zdobenie rozotrite.
- Na zdobenie koláčikov alebo torty použite tupý nôž alebo špachtľu, prípadne polevou naplňte zdobiace vrecko.