DezertyRecepty

Recept na polevu zo smotanového syra

Tvarohová poleva je taká jednoduchá na prípravu. Ide o klasickú tvarohovú polevu zo smotanového syra, masla, práškového cukru a vanilky. Je ideálna na polevu na mrkvový koláč, cupcakes a sušienky.

Suroviny

  • 1/2 šálky (115 g) masla izbovej teploty
  • 1 balenie smotanového syra (izbová teplota)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 až 3 šálky (240 až 360 g) práškového cukru

Postup

  1. Vyšľahajte krémový syr a maslo elektrickým mixérom do úplne hladkej hmoty, asi 3 minúty na strednej rýchlosti.
  2. Gumovou stierkou oškrabte steny misy, aby sa zmes rovnomerne premiešala.
  3. Vmiešajte vanilkový extrakt.
  4. Pri nízkych otáčkach pomaly pridávajte 2 šálky preosiateho práškového cukru.
  5. Keď sa zmes spojí, oškrabte steny misy a zvýšte rýchlosť na strednú.
  6. Šľahajte, kým nevznikne krémová hmota.
  7. V prípade potreby pridávajte do polevy po 1 polievkovej lyžici práškového cukru, kým nedosiahnete požadovanú úroveň sladkosti a hustoty.
  8. Polevu na zdobenie rozotrite.
  9. Na zdobenie koláčikov alebo torty použite tupý nôž alebo špachtľu, prípadne polevou naplňte zdobiace vrecko.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang