Tento recept je rýchly na prípravu a potrebujeme naň iba pár ingrediencií. Plnené šampiňóny môžeme servírovať ako hlavné jedlo, ale aj ako prílohu.
Na 8 plnených šampiňónov potrebujeme:
- 8 veľkých šampiňónov
- 150g syru feta
- rajčiny
- za hrsť petržlenovej vňate alebo čerstvej bazalky
- olivový olej
Šampiňóny očistíme a opatrne z nich odstránime nožičky, ktoré nakrájame na malé kocky. V miske ich zmiešame s nadrobeným syrom feta, nadrobno nakrájanými rajčinami a nasekanou petržlenovou vňaťou. Zalejeme 3 PL olivového oleja, okoreníme a dobre premiešame.
Do šampiňónov spravíme špáratkom jednu až dve dierky, aby nám plnka neostala príliš vodnatá a tekutina mohla odkvapkávať. Šampiňóny naplníme lahodnou plnkou a grilujeme na rozpálenom grile. Jedna báseň!
Ako prílohu odporúčame svieže šaláty či zeleninové hranolky.