V letnom ročnom období je jednoducho hlúpe zapínať rúru, ak sa tomu môžete vyhnúť. Je jednoducho príliš horúco. Je to ideálne ročné obdobie na hľadanie sezónnych paprík, ktoré sa hodia do plnených húb.
Pri grilovaných plnených šampiňónoch sa diskutuje o tom, či by ste mali stonky nakrájať a vrátiť ich späť do šampiňónov. V tomto recepte to nerada robím, pretože huby jednoducho nemajú toľko miesta na plnenie a nezostáva veľa miesta na iné dobroty.
Stonky si môžete nechať na vyprážanie alebo niečo podobné, ale v tejto verzii zostaňte pri zelenine a syre.
Ingrediencie
- 12 stredne veľkých až veľkých šampiňónov
- 1 lyžica olivového oleja a ďalšie na vymastenie grilu
- 1 malá žltá paprika, nakrájaná na drobno
- 2 červené papriky jalapeño alebo červenej papriky, nakrájaná na drobno
- 1/2 sladkej cibule nakrájanej na drobno
- 200 g strúhaného syra
- 125 g panko strúhanky
- Soľ a korenie
Postup
- Gril predhrejte na stredne vysokú teplotu. Pomocou malého nožíka odrežte stonku z každej huby a potom každú hubu trochu vydlabte, aby sa vytvorila diera na plnku. Dávajte pozor, aby ste hubu neprerezali.
- Na stredne veľkej panvici rozohrejte lyžicu oleja na strednom ohni. Pridajte na kocky nakrájanú papriku a cibuľu a ochuťte štipkou soli a korenia. Zeleninu varte, kým nezmäkne, 4 až 5 minút. Odstráňte zeleninu z ohňa a nechajte ju krátko vychladnúť. Vmiešajte strúhaný syr.
- Na malej panvici opečte na miernom ohni strúhanku, kým ľahko nezhnedne.
- Huby naplňte zmesou papriky a syra. Každú hubu posypte strúhankou.
- Papierovú utierku zľahka potrite olivovým olejom a položte na rozpálený gril. Plnené huby opatrne položte na rozpálený gril. Prikryte a nechajte huby piecť 5 až 6 minút, kým sa syr nerozpustí a huby nie sú prepečené. Podávajte ešte teplé.