Plnené šampiňóny sú výbornou prílohou k mäsu aj samostatnou pochúťkou.
Suroviny
- 120 g strúhanky
- 150 g strúhaného syra Pecorino Romano (možno nahradiť iným)
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
- 1 lyžica čerstvej mäty
- soľ a mleté čierne korenie
- 80 ml extra panenského olivového oleja
- 28 veľkých bielych šampiňónov zbavených stopiek
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- V stredne veľkej miske zmiešajte strúhanku, syr, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať, mätu, soľ, korenie (podľa chuti) a dve lyžice olivového oleja.
- Plech na pečenie pokvapkajte asi jednou lyžicou olivového oleja. Do jamiek šampiňónov dajte lyžicou plnku a ukladajte ich na plech dutinou nahor.
- Náplň v každej hube pokvapkajte zvyšným olejom.
- Pečte približne 25 minút, kým huby nezmäknú a náplň nie je prehriata a na povrchu zlatistá.