Vyskúšajte plnenú papriku inak – tentoraz na grécky spôsob s paradajkami a syrom feta.
Ingrediencie
- 450 g mletého hovädzieho mäsa
- 280 g nasekaného špenátu
- 1 stredne veľká cuketa, nastrúhaná
- 1 malá cibuľa
- 75 g bulguru
- 1 vajce, mierne rozšľahané
- 1/2 lyžičky sušeného oregana
- 1/2 lyžičky soli
- mleté čierne korenie
- 3 červené papriky, pozdĺžne rozpolené, s odstránenými jadierkami
- 820 g konzervovaných dusených paradajok, nadrobno nakrájaných
- 60 g rozdrobeného syra feta
Postup
- Rúru predhrejte na 180 °C. Vo veľkej mise zmiešajte hovädzie mäso, špenát, cuketu, cibuľu, bulgur, vajce, oregano, soľ.
- Polovice papriky rozložte reznou stranou nahor do plechu s rozmermi 20 x 30 cm a každú polovicu papriky naplňte mäsovou zmesou. Papriky zalejte paradajkami a posypte syrom feta.
- Prikryte alobalom a pečte 30 minút. Odokryte a pečte, kým nie je mäsová zmes úplne upečená a papriky mäkké, približne 25 minút.