Suroviny
- 200 g medových plátov (polotovar)
- 8 dcl mlieka
- 2 žĺtky
- 100 g masla
- 130 g kryštálového cukru
- 2 vanilínové cukry
- 80 g Palmarínu
- 80 g Zlatého klasu
- 1 uvarenú kávu s cukrom a smotanou
- okrúhle piškoty
- môžu byť aj pomleté oriešky
- Granko
- čokoládová poleva
Postup
Najskôr si spravíme plnku: Mlieko, žĺtka, cukor, vanilínový cukor a Zlatý klas spolu uvaríme. Keď krém vychladne primiešame doň maslo, Palmarín a spolu vyšľaháme ručným mixérom, aby bol hladký.
Medový plát natrieme pripraveným krémom.
Na krém dáme piškóty namočené v káve, keď sme piškótami pokryli plát posypeme piškóty orieškami alebo Grankom a potrieme ešte plnkou. Na ňu uložíme medový plát a postup opakujeme ako pri prvom.
Na posledný plát dáme zvyšok plnky, ktorú posypeme orieškami a pofŕkame čokoládovou polevou, alebo ak sme nedávali oriešky, tak plnku posypeme Grankom a necháme v chladničke stuhnúť.