Ideálne ako chuťovka na párty, k sledovaniu filmu, či len tak na zahnanie malého hladu.
Ingrediencie
- 10 čerstvých papričiek jalapeňos
- 200 g parmezánu, rozdrveného
- 200 g smotanového syra, izbová teplota
- 4 kúsky hrubej slaniny, uvarené a nadrobno nakrájané
- 2 lyžice čerstvej pažítky, nasekanej
- 2 strúčiky cesnaku, mleté
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky čerstvo mletého korenia
- 2 lyžice rozpusteného masla
- 1 šálka strúhanky
Postup
- Zmiešajte smotanový syr, parmezán, varenú slaninu, cesnak, pažítku a korenie.
- Jalapeños rozpolíme a vydlabeme semienka. Rovnomerne ich naplňte syrovou zmesou.
- Strúhanku vymiešajte s rozpusteným maslom a lyžicou ho položte na naplnené papričky jalapeños.
- Doba pečenia jalapeños závisí od toho, ako mäkké ich preferujete, ale je to približne 30 minút pri teplote 175 °C.
- Keď je strúhanka zlatistá a krémová náplň bublinkuje, sú hotové.