ReceptyVegan/Vegetarian

Recept na plnené huby portobello

Jednoduchý vegetariánsky recept na pečené huby portobello plnené špenátom, sušenými paradajkami a syrom.

Ingrediencie

  • 1 balenie (110 g) čerstvého kozieho syra
  • 1 nádoba sušených paradajok v oleji
  • 15 g parmezánu, jemne nastrúhaného (asi 1/4 šálky)
  • 1 stredne veľká šalotka
  • 4 veľké šampiňóny portobello
  • 3 lyžice olivového oleja, rozdelené
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 140 g baby špenátu (5 balených šálok)

Postup

  1. Do hornej tretiny rúry umiestnite mriežku a rúru rozohrejte na 205 °C. Vyberte z chladničky 1 balenie kozieho syra (110 g) a nechajte ho zohriať na kuchynskej linke, kým pripravíte huby a náplň.
  2. 1 nádobu sušených paradajok v oleji dobre sceďte, osušte utierkou a v prípade potreby nakrájajte na tenké plátky. Jemne nastrúhajte 15 g parmezánu (asi 1/4 šálky).
  3. Nadrobno nakrájajte 1 stredne veľkú šalotku. Zo 4 veľkých šampiňónov portobello odstráňte stopky a vyhoďte ich. Lyžicou opatrne vyškrabte a vyhoďte žiabre, aby ste uvoľnili miesto na náplň.
  4. Šampiňóny potrite z oboch strán 2 lyžicami olivového oleja a okoreňte 1/2 lyžičky kuchynskej soli a 1/4 lyžičky čierneho korenia. Huby položte na plech s okrajom a stonkou nadol a pečte, kým nezačnú mäknúť, približne 10 minút. Medzitým pripravte náplň.
  5. Zvyšnú 1 polievkovú lyžicu olivového oleja zohrejte na veľkej panvici na strednom ohni, kým sa nezačne trblietať. Pridajte šalotku a restujte ju 1 až 2 minúty, kým nezmäkne a nezpriehľadnie. Pridajte 140 g baby špenátu (5 balených šálok) a premiešajte, kým nezvädne, približne 1 minútu.
  6. Odstráňte panvicu z ohňa. Do panvice nadrobte kozí syr a miešajte, kým sa nerozpustí a nepokryje špenát. Vmiešajte sušené paradajky.
  7. Vyberte plech z rúry a plochou stierkou huby obráťte. Špenátovú zmes rovnomerne rozdeľte medzi klobúčiky húb a posypte parmezánom.
  8. Pečte, kým huby nezmäknú a syr sa nezačne rozpúšťať, približne 10 minút. Zapnite brojler a pečte, kým syr nezhnedne, ďalšie 2 až 3 minúty.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang