Tieto plnené cestovinové mušle sa ľahko pripravujú, sú bohato plnené syrom a preliate paradajkovou omáčkou. Po upečení vyzerajú ako pizza.
Suroviny
- 1 balenie veľkých cestovín
- 1 nádoba syra ricotta
- 1,5 kg strúhaného syra mozzarella
- 500 g strúhaného parmezánu
- 2 veľké rozšľahané vajcia
- 1 lyžica sušenej petržlenovej vňate
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 1 pohár omáčky na cestoviny
- 500 g čerstvých húb (napr. šampiňóny)
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov.
- Priveďte do varu veľký hrniec s mierne osolenou vodou.
- Pridajte cestoviny a varte ich 8 až 10 minút, kým nezmäknú, ale sú pevné. Nechajte odkvapkať.
- Kým sa cestoviny varia, vo veľkej miske zmiešajte syr ricotta, 1/2 syra mozzarella, 1/2 parmezánu, vajcia, petržlenovú vňať, soľ a korenie, kým sa dobre nespoja.
- Zmiešajte omáčku na cestoviny a nakrájané huby. Pridáme zvyšné syry a premiešame.
- Mušle naplňte syrovou zmesou a vložte do pekáča s rozmermi 23 x 33 cm.
- Na mušle nalejte zmes omáčky na cestoviny.
- Pečieme v predhriatej rúre, kým okraje nie sú bublinkové a mušle mierne stuhnuté, 35 až 60 minút.