Potrebné prísady:
Cesto:
- 6 vajec
- 120 g práškového cukru
- 140 g polohrubej múky
- lekvár (marhuľový, ríbezľový, malinový…)
- čokoládová poleva
Plnka:
- 3 žĺtky
- 100 g práškového cukru
- 140 g masla
- 1 väčšia konzerva ananásu
Postup prípravy:
Žĺtky vymiešame s 90 g cukru. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a primiešame doň zvyšný cukor. Sneh spojíme s vymiešanými žĺtkami a pridáme múku. Cesto upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme a necháme niekoľko hodín v chlade odležať.
Z odležaného korpusu skrojíme čo najtenší plát (akoby pokrievku). Druhú časť korpusu malou lyžičkou vydlabeme (až z neho zostane iba „forma).
Vydlabané kúsky dáme do misy, navlhčíme ich šťavou z kompótu a pridáme nadrobno nakrájaný ananás. Žĺtky s cukrom vymiešame nad parou na hustú penu, zapracujeme do nej maslo, zmes pridáme k vydlabanému cestu a zmiešame.
Skrojený vrch a „formu“ z korpusu natrieme zvnútra lekvárom, naplníme ananásovou zmesou, prikryjeme, mierne zaťažíme a dáme do chladničky stuhnúť. Potom tortu polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme kúskami ananásu.