Recepty

Recept na pizzové muffiny

Pizzové muffiny sú veľkým hitom, ktorý nesklame ani vyberavých jedákov.

Suroviny

  • 6 hamburgerových žemlí
  • 1/2 stredne veľkej žltej cibule
  • 1 a 1/2 šálky mozzarelly
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 450 g chudého mletého hovädzieho mäsa
  • 1 šálka paradajkovej omáčky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej v spreji
  • feferónky, nakrájané olivy, nasekané lístky čerstvej bazalky (voliteľné)

Postup

  1. Rúru rozohrejte na 180 °C.
  2. Medzitým potrite jamky formy na muffiny sprejom na pečenie.
  3. Rozdeľte 6 hamburgerových žemlí. Každú polovicu zatlačte rukami do otvoru muffinovej formy.
  4. Nakrájajte cibuľu a nastrúhajte sy nahrubo.
  5. Na veľkej panvici na stredne silnom ohni zohrejte 1 lyžicu olivového oleja, kým sa nezačne trblietať. Pridajte hovädzie mäso a varte, pričom mäso rozbíjajte na malé kúsky drevenou lyžicou, kým nezhnedne a nezružovie, 5 až 6 minút.
  6. Pridajte cibuľu a za občasného miešania varte, kým nezmäkne a nie je priesvitná, približne 5 minút.
  7. Odstavte panvicu z ohňa a zlejte zvyšný tuk.
  8. Vmiešajte paradajkovú omáčku, ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a mletým čiernym korením.
  9. Mäsovú zmes rozdeľte lyžicou do košíčkov na hamburgery a jemne pritlačte, aby sa naplnili. Rovnomerne posypte košíčky syrom.
  10. Pečte, kým sa syr nerozpustí a okraje žemlí nie sú zlatohnedé, približne 10 minút.
  11. Podávajte s feferónkami, nakrájanými olivami a prípadne nasekanými lístkami čerstvej bazalky.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang