Jednoduchý recept na pizzu s paradajkovou omáčkou, mozzarellou, prosciuttom a rukolou je skvelou záchranou na víkendovú večeru.
Ingrediencie
- 500 g cesta na pizzu, izbovej teploty, rozdelené na 2 rovnaké časti
- 2 lyžice olivového oleja
- 1/2 šálky paradajkovej omáčky
- 1 a 1/2 šálky strúhaného syra mozzarella
- 8 tenkých plátkov prosciutta
- niekoľko veľkých hrstí rukoly
Počet porcií: 4-6
Postup
- Ak máte kameň na pizzu, položte ho na mriežku v strede rúry. Rúru rozohrejte na 290 °C (alebo maximálnu teplotu rúry) aspoň na 30 minút.
- Ak pizzu prenesiete na kameň v rúre, preneste ju na dobre pomúčenej doske alebo doske na krájanie. V opačnom prípade ju preneste na povrchu, na ktorom ju budete piecť (papier na pečenie, plech na pečenie atď.).
- Pracujte vždy s jedným kusom cesta a rozvaľkajte ho alebo roztiahnite do tvaru kruhu.
- Okraje cesta potrite 1 lyžicou olivového oleja. Na zvyšok cesta rozotrite polovicu paradajkovej omáčky. Posypte asi 1/4 syra. Položte 4 plátky prosciutta tak, aby rovnomerne pokrývali cesto. Posypte ďalšou 1/4 syra.
- Pizzu pečte, kým okraje nie sú mierne hnedé a syr nie je bublinkový a miestami hnedý, približne 6 minút pri teplote 290 °C. Vyberte z rúry na dosku na krájanie, na vrch dajte rukolu, nakrájajte a ihneď podávajte. Opakujte so zvyšným cestom a posýpkou.