Recepty

Recept na pizzu s prosciuttom a rukolou

Jednoduchý recept na pizzu s paradajkovou omáčkou, mozzarellou, prosciuttom a rukolou je skvelou záchranou na víkendovú večeru.

Ingrediencie

  • 500 g cesta na pizzu, izbovej teploty, rozdelené na 2 rovnaké časti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/2 šálky paradajkovej omáčky
  • 1 a 1/2 šálky strúhaného syra mozzarella
  • 8 tenkých plátkov prosciutta
  • niekoľko veľkých hrstí rukoly

Počet porcií: 4-6

Postup

  1. Ak máte kameň na pizzu, položte ho na mriežku v strede rúry. Rúru rozohrejte na 290 °C (alebo maximálnu teplotu rúry) aspoň na 30 minút.
  2. Ak pizzu prenesiete na kameň v rúre, preneste ju na dobre pomúčenej doske alebo doske na krájanie. V opačnom prípade ju preneste na povrchu, na ktorom ju budete piecť (papier na pečenie, plech na pečenie atď.).
  3. Pracujte vždy s jedným kusom cesta a rozvaľkajte ho alebo roztiahnite do tvaru kruhu.
  4. Okraje cesta potrite 1 lyžicou olivového oleja. Na zvyšok cesta rozotrite polovicu paradajkovej omáčky. Posypte asi 1/4 syra. Položte 4 plátky prosciutta tak, aby rovnomerne pokrývali cesto. Posypte ďalšou 1/4 syra.
  5. Pizzu pečte, kým okraje nie sú mierne hnedé a syr nie je bublinkový a miestami hnedý, približne 6 minút pri teplote 290 °C. Vyberte z rúry na dosku na krájanie, na vrch dajte rukolu, nakrájajte a ihneď podávajte. Opakujte so zvyšným cestom a posýpkou.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang