ReceptyVegan/Vegetarian

Recept na pikantný quinoa šalát

Tento šalát je skvelým letným receptom (alebo kedykoľvek, keď si chcete navodiť letnú atmosféru). Limetková šťava a koriander mu dodajú osviežujúci nádych, zatiaľ čo quinoa a čierna fazuľa poskytujú chutné vegánske bielkoviny.

Ingrediencie

  • 2 šálky vody
  • 1 šálka quinoy
  • ¼ šálky olivového oleja
  • 2 limetky, odšťavené
  • 2 lyžičky mletej rasce
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky vločiek chilli
  • 1 a ½ šálky rozpolených cherry paradajok
  • 1 plechovka čiernej fazule, scedená a prepláchnutá
  • 5 jarných cibuliek, na jemno nakrájaných
  • ¼ šálky nasekaného čerstvého koriandra
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Vodu a quinou priveďte do varu v hrnci. Znížte teplotu na stredne nízku, prikryte a varte, kým quinoa nezmäkne a nevstrebe sa do nej voda, 10 až 15 minút. Odstavte, aby vychladla.
  2. Medzitým v malej miske vyšľahajte olivový olej, limetkovú šťavu, rascu, soľ a chilli vločky.
  3. Vo veľkej mise zmiešajte quinou, paradajky, čiernu fazuľu a cibuľku. Zmes quinoy zalejte dresingom a premiešajte.
  4. Vmiešajte koriander a dochuťte soľou a čiernym korením. Podávajte ihneď alebo vychlaďte v chladničke.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang