Tento šalát je skvelým letným receptom (alebo kedykoľvek, keď si chcete navodiť letnú atmosféru). Limetková šťava a koriander mu dodajú osviežujúci nádych, zatiaľ čo quinoa a čierna fazuľa poskytujú chutné vegánske bielkoviny.
Ingrediencie
- 2 šálky vody
- 1 šálka quinoy
- ¼ šálky olivového oleja
- 2 limetky, odšťavené
- 2 lyžičky mletej rasce
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky vločiek chilli
- 1 a ½ šálky rozpolených cherry paradajok
- 1 plechovka čiernej fazule, scedená a prepláchnutá
- 5 jarných cibuliek, na jemno nakrájaných
- ¼ šálky nasekaného čerstvého koriandra
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
- Vodu a quinou priveďte do varu v hrnci. Znížte teplotu na stredne nízku, prikryte a varte, kým quinoa nezmäkne a nevstrebe sa do nej voda, 10 až 15 minút. Odstavte, aby vychladla.
- Medzitým v malej miske vyšľahajte olivový olej, limetkovú šťavu, rascu, soľ a chilli vločky.
- Vo veľkej mise zmiešajte quinou, paradajky, čiernu fazuľu a cibuľku. Zmes quinoy zalejte dresingom a premiešajte.
- Vmiešajte koriander a dochuťte soľou a čiernym korením. Podávajte ihneď alebo vychlaďte v chladničke.