Šalát Pico de Gallo je charakteristický množstvom paradajok, svoj pôvod má v Mexiku.
Suroviny
- 3-4 stredne veľké paradajky
- 1/2 stredne veľkej cibule
- 1 paprička jalapeňo (zbavená semienok a nadrobno pomletá – nepovinné)
- 1/2 šálky koriandra, nasekaného
- 2 lyžice limetkovej šťavy
- 1/2 lyžičky soli alebo podľa chuti
- 1/8 lyžičky čierneho korenia
Postup
- V stredne veľkej miske zmiešajte paradajky nakrájané na kocky, nakrájanú cibuľu, papriku jalapeňo a nasekaný koriander.
- Primiešajte 2 lyžice limetkovej šťavy a zľahka dochuťte 1/2 lyžičky soli a 1/8 lyžičky čierneho korenia, prípadne podľa chuti.
- Vychutnajte si hneď alebo prikryte a nechajte v chladničke cez noc.