Potrebné prísady:
Cesto:
- 2 vajcia
- 300 g práškového cukru
- 1,5 dl oleja
- 1 hrnček mlieka
- 2 PL lekváru
- 1 ČL škorice
- 2 PL kakaa
- 1 prášok do perníka
- 400 g polohrubej múky
Poleva:
- 100 g čokolády na varenie
- 30 g stuženého pokrmového tuku
- 1 ČL oleja
Postup prípravy:
Cesto: Vyšľaháme celé vajcia s cukrom, pridáme olej, mlieko, lekvár a s múkou zmiešané kakao, prášok do pečiva a škoricu. Cesto vylejeme na menší vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 °C.
Upečený perník posypeme práškovým cukrom alebo potrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou.
Poleva: Čokoládu polámeme na menšie kúsky, pridáme tuk, olej a vo vodnom kúpeli vymiešame hladkú polevu.