Osvedčená klasika, ktorá chutí každému.
Ingrediencie
- 800 g zemiakov, ošúpaných a nakrájaných na mesiačiky
- 100 g masti
- soľ a korenie
Postup
- Zemiaky vložte do hrnca so studenou osolenou vodou a priveďte do varu. Varte desať minút alebo kým zemiaky na povrchu nezmäknú.
- Zemiaky opatrne preklopte do cedidla a nechajte ich 20 minút variť v pare.
- Rúru predhrejte na 225 °C. Do rúry vložte plech na pečenie a nechajte ho pätnásť minút poriadne vyhriať. Vyberte ho a pridajte masť.
- Vložte späť do rúry na päť minút, vyberte, pridajte zemiaky v jednej vrstve a vráťte do rúry. Pečte 30 minút, potom zemiaky vyberte a opatrne obráťte.
- Dobre ich osolíme a okoreníme a pečieme ďalších 45 minút alebo kým nie sú zlatisté a chrumkavé.