Hlavné jedláRecepty

Recept na perfektné pečené zemiaky

Osvedčená klasika, ktorá chutí každému.

Ingrediencie

  • 800 g zemiakov, ošúpaných a nakrájaných na mesiačiky
  • 100 g masti
  • soľ a korenie

Postup

  1. Zemiaky vložte do hrnca so studenou osolenou vodou a priveďte do varu. Varte desať minút alebo kým zemiaky na povrchu nezmäknú.
  2. Zemiaky opatrne preklopte do cedidla a nechajte ich 20 minút variť v pare.
  3. Rúru predhrejte na 225 °C. Do rúry vložte plech na pečenie a nechajte ho pätnásť minút poriadne vyhriať. Vyberte ho a pridajte masť.
  4. Vložte späť do rúry na päť minút, vyberte, pridajte zemiaky v jednej vrstve a vráťte do rúry. Pečte 30 minút, potom zemiaky vyberte a opatrne obráťte.
  5. Dobre ich osolíme a okoreníme a pečieme ďalších 45 minút alebo kým nie sú zlatisté a chrumkavé.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang