V hrnci necháme zovrieť vodu.
Na rozohriatej panvici so slnečnicovým olejom jemne opečieme nakrájanú maslovú tekvicu, šalotku a cesnak.
Keď voda začne vrieť, pridáme morskú soľ a cestoviny.
Na panvicu pridáme nakrájaný baklažán, chilli, podrvené lieskové orechy a trochu žltej papriky. Zeleninu na panvici opekáme 4 – 5 minút.
Natrháme si rozmarín, ktorý budeme pridávať do cestovín až pred koncom, aby bola chuť ešte výraznejšia.
Do panvice pridáme kúsky póru.
Časť vody z cestovín nalejeme cez sitko do zeleniny, pridáme maslo, natrhaný rozmarín, olivový olej, morskú soľ.
Cestoviny vložíme k zelenine, stiahneme trochu plyn a pridáme malé lístky čakanky.
Zmes z panvice presypeme do menšej panvice, nastrúhame trochu syru a dáme zapiecť do rúry na 200 stupňov, na 5 – 6 minút.
Servírujeme. Na cestoviny pridáme lístky celého petržlenu a polejeme olivovým olejom.