Vynikajúci chrumkavý pekanový koláč, ktorý poteší na raňajky aj pri sviatočnom stole.
Ingrediencie
- 1 a ¾ šálky cukru
- ¼ šálky tmavého kukuričného alebo iného sirupu
- ¼ šálky masla
- 1 lyžica studenej vody
- 2 lyžičky kukuričného škrobu
- 3 vajcia
- ¼ lyžičky soli
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 a ¼ šálky nasekaných pekanových orechov
- 1 pripravené krehké cesto
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- V hrnci na miernom ohni zmiešajte cukor, kukuričný sirup, maslo, vodu a kukuričný škrob. Priveďte do úplného varu, stiahnite z ohňa.
- Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia do peny. Postupne zašľahajte uvarenú sirupovú zmes. Vmiešajte soľ, vanilku a pekanové orechy.
- Cesto vložte do formy a nalejte naň pekanovú zmes.
- Pečieme vo vyhriatej rúre, kým náplň nie je hotová, 45 až 50 minút.