
Celozrnné slimáky – recepty
Mlieko, kvasnice, vajce, múku, soľ a cukor dáme do misky a rukou kvasíme asi 20 minút. Cesto...
Chrumkavá kôrka, nadýchané cesto a neodmysliteľná vôňa, také je pečivo. Najlepšou voľbou na domáce pečenie je domáca pekáreň, ktorá dokáže upiecť všetky druhy chleba, rožkov alebo žemlí, ako aj akékoľvek iné slané pečivo.
Okrem slaného pečiva však existuje aj možnosť sladkého pečiva, ktorým sú rôzne croissanty, či už maslové alebo plnené džemom či čokoládou.
Pečivo je tiež neodmysliteľnou súčasťou grilovania a šalátov, kde sa podáva ako príloha.
Celozrnné slimáky – recepty
Mlieko, kvasnice, vajce, múku, soľ a cukor dáme do misky a rukou kvasíme asi 20 minút. Cesto...
Juhoslovanské slané pečivo – recept
Mlieko zohrejeme, dáme do misy, rozmiešame v ňom cukor, kvasnice a 2 PL múky. Necháme 10-15...
Škoricové pletenky – recept
Máte radi osie hniezda? Tento variant je jednoduchý na prípravu, a navyše sa robí...
Holandský tigrí chlieb – recept
Máte radi čerstvý domáci chlebík? Ak radi experimentujete s kváskovaním a kysnutým...
Domáce lúpačky – recept
Z vlažného mlieka, droždia a 1 PL lyžičky cukru spravíme kvások. Do misy preosejeme múku,...
Bryndzové pagáče – recept
Cesto:
Pizza cesto – recept
Vajcia zmiešame s jogurtom, dáme do múky, pridáme soľ, sódu bikarbónu a vymiešame. Cesto je...
Cesnakové osie hniezda – recept
Do mlieka pridáme kvasnice, vajce, soľ, cukor a múku. Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré...
Bezlepkový chlieb – recept
Droždie rozpustíme vo vlažnej vode, pridáme soľ, cukor, ocot(príp.citrón.šťavu) a...
© 2025 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang