ReceptyVegan/Vegetarian

Recept na pečený ružičkový kel

Ružičkový kel bude po upečení hnedý bude chutiť sladko aj slano zároveň.

Ingrediencie

  • 1,5 kg ružičkového kelu, konce orezané a žlté listy odstránené
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Do veľkej misy vložte ružičkový kel, olivový olej, soľ a korenie. Premiešajte, aby sa kel obalil. Nasypte na plech na pečenie a položte na strednú priečku rúry.
  3. Pečte v predhriatej rúre 30 až 45 minút, pričom každých 5 až 7 minút potraste plechom, aby bol kel rovnomerne prepečený. V prípade potreby znížte teplotu, aby ste zabránili spáleniu.
  4. Ružičkový kel by mal byť po upečení tmavohnedý, takmer čierny. V prípade potreby upravte korenie pomocou soli. Podávajte ihneď.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang