Ružičkový kel bude po upečení hnedý bude chutiť sladko aj slano zároveň.
Ingrediencie
- 1,5 kg ružičkového kelu, konce orezané a žlté listy odstránené
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky mletého čierneho korenia
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Do veľkej misy vložte ružičkový kel, olivový olej, soľ a korenie. Premiešajte, aby sa kel obalil. Nasypte na plech na pečenie a položte na strednú priečku rúry.
- Pečte v predhriatej rúre 30 až 45 minút, pričom každých 5 až 7 minút potraste plechom, aby bol kel rovnomerne prepečený. V prípade potreby znížte teplotu, aby ste zabránili spáleniu.
- Ružičkový kel by mal byť po upečení tmavohnedý, takmer čierny. V prípade potreby upravte korenie pomocou soli. Podávajte ihneď.