Hlavné jedláRecepty

Recept na pečený ružičkový kel

Tento chutný recept je hotový za 50 minút a z nižšie uvedených ingrediencií sa môže najesť až 6 osôb.

Ingrediencie

  • 680 g ružičkového kelu
  • 3 lyžice kvalitného olivového oleja
  • 3/4 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia

Postup

  1. Predhrejte rúru na 220 °C.
  2. Odrežte konce ružičkového kelu a odstráňte všetky žlté vonkajšie listy.
  3. Zmiešajte ich v miske s olivovým olejom, soľou a korením.
  4. Presuňte ich na plech a pečte 35 až 40 minút, kým nie sú zvonka chrumkavé a zvnútra mäkké.
  5. Z času na čas pekáčom zatraste, aby ružičkový kel rovnomerne zhnedol.
  6. Posypte ešte soľou a podávajte horúce.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang