Vegan/Vegetarian

Pečený hermenlín – recept

Suroviny

  • 4 hermelíny
  • 2 paradajky
  • 1 paprika
  • 1 väčšia cibuľa
  • 4 PL štipľavého kečupu
  • 4 ČL korenia podľa vlastnej chuti
  • plnotučná horčica
  • štipka soli
  • mleté čierne korenie

Postup

Hermelíny pozdĺžne rozkrojte na 3 plátky ako tortu. Spodný diel potrite horčicou, poukladajte naň tenké kolieska cibule a plátky paradajky. Okoreňte podľa chuti. Pridajte ďalší diel, ktorý potrite štipľavým kečupom naň dajte papriku, paradajku a salámu, okoreňte.

Priklopte posledný diel a spichnite špáradlom. Pečte v rúre asi 7-10 min. Hotový syr sa roztečie a chute sa spoja. Podávajte s čerstvým chlebom a zeleninou alebo s varenými zemiakmi a šalátom.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang