Vďaka strúhanému parmezánu získajú tieto pečeným zemiakom výbornú chrumkavú chuť.
Suroviny
- 2 lyžice masla
- 1 kg zemiakov
- ½ šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu
- 1 a ½ lyžičky cesnakového a bylinkového korenia
- 1 lyžička soli
Postup
- Predhrejte rúru na 220 °C.
- Do zapekacej misy alebo nepriľnavého pekáča vložte maslo a vložte ho do rúry, kým sa maslo nerozpustí, približne 4 minúty.
- Kým sa maslo rozpustí, prerežte zemiaky na polovicu.
- Vyberte panvicu z rúry a nechajte mierne vychladnúť, asi 2 minúty. Do masla vmiešajte parmezán, cesnakové a bylinkové korenie a soľ, aby vznikla pasta.
- Asi 1 čajovú lyžičku parmezánovej pasty rozotrite na rozrezanú stranu každého zemiaka a urovnajte ich na panvici reznou stranou nadol.
- Vložte do predhriatej rúry.
- Pečte, kým zemiaky nezmäknú a parmezán nevytvorí na dne zemiakov zlatistú kôrku, približne 25 minút.
- Pred uvoľnením zemiakov z panvice pomocou špachtle nechajte 5 minút odstáť.