ReceptyVegan/Vegetarian

Recept na pečené kelové čipsy

Tieto chrumkavé kelové lupienky pečené v rúre sú skvelým občerstvením napríklad k filmu. Nebudete ich vedieť prestať jesť. Skvelé aj na párty.

Ingrediencie

  • 1 hlávka kelu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička morskej soli

Postup

  1. Predhrejte rúru na 150 °C. Vyložte plech na pečenie papierom.
  2. Pomocou noža opatrne odstráňte listy kelu z hrubých stoniek a natrhajte ich na kúsky veľkosti sústa. Kel umyte a dôkladne osušte.
  3. Listy pokvapkajte olivovým olejom a premiešajte. Rozložte na plech na pečenie v rovnomernej vrstve bez prekrývania a posypte soľou.
  4. Pečte, kým okraje nezačnú hnednúť, ale nie sú spálené, 20 až 30 minút.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang