Vyskúšajte tieto karfiolové steaky pečené v rúre a ochutené jednoduchou citrónovo-cesnakovou omáčkou. Podávajte s chimichurri alebo obložené pečenými paradajkami, olivami a fetou.
Ingrediencie
- 1 veľká hlávka karfiolu, rozkrojená pozdĺžne cez jadro na 4 časti
- 1/4 šálky olivového oleja
- 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
- 2 strúčiky cesnaku, mleté
- štipka červenej papriky
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie.
- Na pripravený plech položte karfiolové steaky.
- V miske vyšľahajte olivový olej, citrónovú šťavu, cesnak, červenú papriku, soľ a čierne korenie.
- Vrch karfiolových steakov potrite 1/2 zmesi olivového oleja.
- Karfiolové steaky pečte vo vyhriatej rúre 15 minút.
- Potom ich obráťte a vrchnú časť potrite zvyšnou zmesou olivového oleja.
- Pokračujte v pečení, kým nie je mäkký a zlatistý, ďalších 15 až 20 minút.