ReceptyVegan/Vegetarian

Recept na pečené hranolčeky zo sladkých zemiakov

Tento lahodný recept je hotový za 25 minút a ingrediencie uvedené nižšie môžu poslúžiť až pre 3 osoby.

Ingrediencie

Pre domáce korenie

  • 1 šálka soli
  • 1/4 šálky čierneho korenia
  • 1/4 šálky cesnakového prášku

Na hranolky zo sladkých zemiakov

  • olivový olej na premiešanie
  • 5 sladkých zemiakov, ošúpaných, nakrájaných na 1/3 cm hrubé plátky a potom na 1/3 cm dlhé pásiky pomocou noža na krúžkovanie
  • olej
  • 1 lyžice domáceho korenia
  • 1/2 lyžičky papriky

Postup

  1. Predhrejte rúru na 220 °C.
  2. Zmiešajte domáce korenie a skladujte ho vo vzduchotesnej nádobe až 6 mesiacov.
  3. Plech vyložte papierom na pečenie.
  4. Vo veľkej miske vysypte sladké zemiaky s takým množstvom oleja, aby sa pokryli.
  5. Posypte domácim korením a paprikou.
  6. Sladké zemiaky rozložte v jednej vrstve na pripravený plech, pričom dbajte na to, aby neboli preplnené.
  7. Pečte, kým sladké zemiaky nezmäknú a nezískajú zlatohnedú farbu, občas ich otočte, približne 20 minút.
  8. Pred podávaním nechajte 5 až 10 minút vychladnúť.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang