Toto pečené ziti bude navždy hitom. Ohúrite ním nejedného hosťa s vysokými nárokmi. Recept je možné poupraviť na vegetariánske jedlo.
Ingrediencie
- 500 g suchých cestovín ziti
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 500 g chudého mletého hovädzieho mäsa
- 2 poháre omáčky na špagety (780 g)
- 180 g syra nakrájaného na plátky
- ½ šálky kyslej smotany
- 180 g syra mozzarella, rozdrobeného
- 2 lyžice strúhaného parmezánu
Postup
- Priveďte do varu veľký hrniec s mierne osolenou vodou. Pridajte cestoviny ziti a varte, kým nie sú al dente (približne 8 minút).
- Medzitým na veľkej panvici na miernom ohni opečte mleté hovädzie mäso a cibuľu a primiešajte omáčku na špagety a varte 15 minút.
- Predhrejte rúru na 175 °C. Vymažte maslom pekáč s rozmermi 22,5×32,5 cm .
- Na dno pripravenej misy rozložte ½ cestovín ziti; navrch syr, kyslú smotanu, ½ mäsovej omáčky, zvyšné cestoviny ziti, syr mozzarella a zvyšnú mäsovú omáčku. Navrch nasypte strúhaný parmezán.
- Pečte v predhriatej rúre, kým sa syry nerozpustia a neprehrejú, približne 30 minút.